Sposób przygotowania

Robimy marynatę z oleju, soku z pomarańczy, gorczycy, rozmarynu, piwa i czosnku. Czosnek rozgniatamy na miazgę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Kotlety z karkówki umyć, oczyścić, osuszyć, posmaruować marynatą,i chłodźić 1–2 godz. Zamarynowane kotlety ułóż na tackach do grillowania i umieść nad żarzącymi się węglami. Piecz na rumiano 8–10 min, odwróć. Na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa i posmaruj je marynatą. Grilluj kolejnie 8–10 min, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 min przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową, aby doszły w środku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !