Sposób przygotowania

białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier,żółtka,obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać wylać do wysmarowanej tortownicy i upiec w temp.180st.ok.15min.maliny zmiksować,czekoladę posiekać,śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem,kilka łyżek odłożyć,żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i dodać do śmietany,śmietanę podzielić na połowę jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin a drugą z czekoladą,na biszkoptowy spód wylać masę malinową wyrównać wylać drugą połowę masy czekoladowej wyrównać i wstawić do lodówki,galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i po schłodzeniu połączyć z pozostałym musem malinowym jak zacznie tężeć wylać na ciasto i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !