Sposób przygotowania

białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka,mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej delikatnie wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.wystudzić i przekroić na 3 placki,śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami,cukrem waniliowym i cukrem pudrem,wymieszać z sokiem z cytryny,otartą skórka z cytryny i wiórkami kokosowymi 2 łyżki kremu odłożyć a resztą smarować i przekładać placki,wierzch tortu posmarować częścią kemu rozsypać na nim umyte i osączone owoce,galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku,wystudzić i zalać tort,wstawić do schłodzenia do lodówki,po schłodzeniu wyjąć z tortownicy i udekorować po wierzchu kulkami rafaello oraz pozostałym kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !