Sposób przygotowania

musli wymieszać z orzechami i mąką posiekać z margaryną dodać cukier,żółtka i sól zagnieść ciasto schłodzić w lodówce ok.30min.po tym czasie ciastem wylepić formę i upiec 20min.w temp.180st.rodzynki skropić rumem,jabłka obrać umyć pokroić na cząstki skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na rozgrzanym maśle posypać je cukrem i cynamonem wymieszać część odłożyć do dekoracji a pozostałe podlać kilkoma łyżkami wody przykryć i dusić aż się rozpadną na małym ogniu dodać namoczone rodzynki wymieszać i wylać masę na upieczoną tartę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !