Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z paluchami z bułek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
sól
bulion drobiowy 1 l
pieprz
bułki kajzerki (moje były kwadratowe)
marchewka 2 sztuki
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z paluchami z bułek

1. Dynię obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w kawałki i obraną marchewkę. Gotujemy do miękkości.
2. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Miksujemy na jednolity krem.
3. Bułki kroimy w paski i opiekamy w tosterze, aż będą chrupiące.
4. Zupę podajemy posypaną zieleniną i ozdobioną klekesm ze śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 18:22
Dobra zupa.
Hanna5 14.06.2012 09:54
super podane
Rafał10 14.06.2012 08:47
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak