Sposób przygotowania

Na rozgrzane masło wsypać posiekaną cebulę i pokrojone w krążki pory, podlać odrobiną wody, dusić około 15 minut, zmiksować. Do garnka wlać 1 litr wody, rozpuścić kostkę rosołową, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zmiksowane pory i gotować około 10 minut. Następnie dodać pokrojoną cukinię i gotować do miękkości. Zupę zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody, wsypać połowę koperku, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodać śmietanę, wymieszać. Podawać posypaną posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    zjadłabym taką zupe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    smaczna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !