Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z sosem koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z łopatki wieprzowej 30-40 dag
musztarda 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
koperek 2-3 łyżki
olej do smażenia
tymianek 1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z sosem koperkowym

Mięso przemielić w maszynce, dodać 2 łyżki bułki tartej, musztardę, tymianek, sól, pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Do rondelka wlać 350 ml wody, rozpuścić kostkę rosołową, zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w małej ilości zimnej wody, połączyć z bulionem, dodać koperek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać śmietankę wymieszać. Sos podawać jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.07.2013 07:51
ciekawa propozycja
ElizaT 25.08.2012 10:06
prosty i widać szybki domowy obiadek
angelika4 11.08.2012 18:00
smacznie wyglada
angelika4 11.08.2012 18:00
smacznie wyglada
Justa32 06.08.2012 10:57
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak