Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Do miski pokruszyć drożdże, wymieszać z połową cukru, wlać ciepłe mleko, dodać jajka, mąkę, sól i wymieszać. Pod koniec wlać olej i dokładnie wyrobić, przykryć ściereczką. Odłożyć nad garnek z ciepłą wodą do wyrośnięcia. W międzyczasie obrać rabarbar i pokroić na kawałki. Do rondelka wlać 2 łyżki wody, wsypać pozostały cukier, wsypać rabarbar, zagotować, osączyć na sicie.


Komentarze

  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka takie drożdżówki domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super i na deser i na śniadanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    wyśmienite i przemyślane
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę koniecznie zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne drożdżóweczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !