Sposób przygotowania

Z ugotowanych udek z kurczaka zdjąć skórę, mięso osuszyć. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z musztardą i przyprawa kucharek. Osuszone mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Kłaść panierowane udka na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna panierka
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajnie zrobione
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !