Sposób przygotowania

Ziemniaki i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar wody. Następnie dodać jajka, śmietanę, mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta ziemniaczanego na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osączać na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    jakie równiutke
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    z jabłkiem? ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne połączenie ... ciekawe jak smakuje, bo jeszcze takich nie jadłam rarytasów :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne placuszki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !