Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu mięsa smalcu zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać do mięsa. Następnie wlać około 2 l wrzącej wody, dodać kostkę rosołową, angielskie ziele, liście laurowe, gotować około 40 minut. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, wsypać do zupy. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w paski paprykę, gotować do miękkości. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką ziemniaczaną, mieloną papryką i odrobiną wody, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Takie zupki lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajna zupka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !