Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące udka z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
syrop klonowy 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące udka z kurczaka

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-60 minut w temp 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 25.11.2013 19:58
uwielbiam takie obiadki!
Alex_M 20.11.2013 10:45
syrop klonowy? świetny pomysł :)
IlonaAlbertos 05.08.2013 16:01
Wyglądają apetycznie.
Iwusia 29.09.2012 21:20
robię podobnie, są wspaniałe
Katarzyna59 26.09.2012 10:47
bardzo lubię
olkaaa 07.09.2012 11:02
też takie robię
SylwiaMagdaSabin 04.09.2012 19:41
mniam ulubione
kaja1991 06.08.2012 20:51
chyba wykorzystam pomysł jutro na obiad;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak