Sposób przygotowania

Cebulę siekamy w paseczki dusimy ją ( najlepiej w garnku kilkulitrowym, aby było łatwo blenderować)w 2 łyżkach rozgrzanego oleju, dodajemy obrany i przepołowiony na pól czosnek. Jak cebula już będzie gotowa dodajemy 2 łyżki mąki ( im więcej łyżek tym bardziej gęsta zupa) i smażymy o momentu aż się zarumieni maka.
W garnku gotujemy 1,5 litra wody, dodajemy kostki rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Tak przygotowany wywar wlewamy do cebuli, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia, jak ostygnie blenderujemy.
Ser ścieramy, biały chleb pieczemy w 200 stopniach a później kroimy w kostkę na grzanki, koperek siekamy.
Przed podaniem krem podgrzewamy, na dnie talerza układamy starty ser, zalewamy kremem, układamy grzanki i na koniec posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Ja posypałam jeszcze odrobiną żółtego sera, pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !