Sposób przygotowania

Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w rondlu dodając chili oraz imbir po chwili dodajemy gruszki. Całość przez parę minut smażymy po czym zalewamy whisky oraz cukrem. Smażymy do momentu, aż owoce będą miękkie. W międzyczasie na patelni prażymy wiórki kokosowe, gdy zbrązowieją przekładamy je do miseczki aby od ciepła patelni się nie spaliły.
Wszystkie składniki na budyń mieszamy w odrobinie mleka. Pozostałe mleko gotujemy, gdy zacznie się gotować wlewamy miksturę i energicznie mieszamy.
Wszystkie składniki przekładamy do pucharków według własnego uznania.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !