Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jogurtowe polane miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 350 gram
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
miód 6 łyżek
olej do smażenia 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jogurtowe polane miodem

Jogurt naturalny łączymy razem z mlekiem, dodajemy jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych, mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Odstawiamy, na kilka minut aby ciasto odpoczęło. Smażymy placki na rozgrzanym tłuszczu na patelni, z obu stron na rumiano. Gotowe, polewamy miodem;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 02.07.2012 09:31
Bardzo apetycznie się prezentują.
magdalea 14.06.2012 15:31
smaczne:)
Rafał10 14.06.2012 08:58
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak