Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i ugotować w osolonej wodzie razem z włoszczyzną.Kurczaka wyjąć z rosołu,zdjąć skórkę,mięso obrać i podzielić na części.Pieczarki udusić na maśle.Przygotować zasmażke z masła i mąki dodać część rosołu(1/2 litra)i gotować około 10 minut,wymieszać ze śmietanką i żółtkiem,ale już nie gotować.Sos doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Dodać pieczarki,wymieszać.Mięso z kurczaka polać sosem.Podać np.z białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawy przepis - podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !