Sposób przygotowania

Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, cukier waniliowy oraz mąkę. Trzepaczką ubić ciasto. Powinno być gęste. Odstawić na 40-50 minut do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie, dodać obrane i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać niewielkie placuszki, smażyć na rumiano z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem kryształem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    Bardzo ladnie wygladaja:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dawno nie robiłam racuchów, a Twoje są bardzo apetyczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    ależ apetycznie wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ładne zdjęcie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię racuchy
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    fajnie podane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !