Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
mąka 30-40 dkg
drożdże 3 dkg
cukier waniliowy 1 op
jabłka 2 szt
olej do smażenia dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, cukier waniliowy oraz mąkę. Trzepaczką ubić ciasto. Powinno być gęste. Odstawić na 40-50 minut do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie, dodać obrane i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać niewielkie placuszki, smażyć na rumiano z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem kryształem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.01.2013 13:40
fajnie podane :)
pestka 03.01.2013 12:32
lubię racuchy
Anna169Hosz 05.07.2012 17:29
Ładne zdjęcie.
berys18 19.06.2012 21:19
ależ apetycznie wygladają
anemon 16.06.2012 11:48
Dawno nie robiłam racuchów, a Twoje są bardzo apetyczne.
Marko 13.06.2012 22:23
pychota
Marko 13.06.2012 22:23
pychota
Paweł10 13.06.2012 21:41
pycha
barbarella 13.06.2012 21:39
Bardzo ladnie wygladaja:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak