Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta czerwona do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta czerwona do obiadu

Kapustę drobno szatkujemy, a następnie gotujemy na póltwardu w posolonym wrzątku. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Pokrojoną cebulę przekładamy na patelnię i podsmażamy na złoty kolor. Następnie do podsmażonej cebuli dodajemy osączoną kapustę i całość razem dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 03.12.2013 11:58
robię podobną
pestka 04.09.2012 20:27
jako dodatek do mięska - pycha
gosia561 23.07.2012 22:59
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak