Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, pozostawić do wyrośnięcia. W mące zrobić dołek, wlać wyrośnięte drożdże i stopione masło. wbić jajka i żółtko. wsypać resztę cukru, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Ciasto dokładnie wyrobić ręką aż będzie odchodzić od rękii. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto powiększy swoją objętość, przekroić na dwie części, wyłożyć na stolnicę, rozwałkować na 2 prostokąty, jeden posmarować budyniem a drugi dżemem i zwinąć w roladę.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne i pomysłowo porcjowane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetne do podjadania z herbatką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga20

    aż się głodna zrobiłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wygladaja prezpysznie.. ja zjadlanym jedna z kawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    super, na pewno wykorzystam pomysł w mojej kuchni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    smakowicie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    jakie piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !