Sposób przygotowania

Tłuszcz posiekać. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i cukier. Razem wymieszać. Wbić żółtka i dodać śmietanę. Wyrobic ciasto, ale nie zbyt długo, by się nie ogrzało. Włożyć do lodówki. Po ok. pół godziny ciasto rozwałkować i wycinac foremkę do babeczek. W foremce leko przykre pac ciasto na spód. (foremki można nasmarowac tłuszczem i wysypać bułką tartą). Piec na złocisty kolor w 180 stopniach.
Przygotowac zelatynę. Ostudzić. Śmietane ubic na wysokich obrotach. Dodać cukier puder i zelatynę. Zmiksować. Nakładać na zimne babeczki dekoratorem do tortów.
Oowce umyć i pociąć na plastry. Udekorować nimi babeczki. Posypać startymi orzechami włoskimi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !