Sposób przygotowania

Umytego kurczaka pokroić w ćwiartki,natrzeć solą i pieprzem.Boczek pokroić w cienkie plasterki,wytopić.Na tym tłuszczu obsmażyć mięso z każdej strony,wlać koniak,wino,dodać listek laurowy,pokrojone pieczarki,tymianek,posiekaną cebulę.Podlać wodą i dusić pod przykryciem około 40 min .Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę.Wyjąć mięso z sosu,sos połączyć z zasmażką,dodać wytopiony boczek,wymieszać i krótko zagotować.Mięso włożyć z powrotem do sosu.Podawać z opieczonym chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    a co to za nazwa?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny sposób na kurczaka a nazwa potrawy jeszcze lepsza:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nie znałam takiego przepisu muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś wspaniałego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajna nazwa,pyszne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !