Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho - pomidorówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 1 kg
seler naciowy 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 5 ząbków
mleko skondensowane 150 ml
sól
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
woda 0,5 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho - pomidorówka

Pomidory obrane ze skórki, selery naciowe, cebulę, czosnek pokroić i zmiksować. Całość przetrzeć jeszcze przez sito. Przecier gotować na wolnym ogniu, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i roztrzepać w zupie całe jajko. Pod koniec gotowania wlać skondensowane mleko. Przyprawić do smaku solą i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak