Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe zapiekane z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 plastrów
koncentrat pomidorowy 200 g
smietana 18% 1/2 szkl
woda 1/2 l
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe zapiekane z serem

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety. Następnie każdy z nich oprószamy solą. Na każdym płacie mięsa układamy plaster sera żółtego. Następnie ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczką. Gotowe roladki obsmażamy kilka minut na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto
2
Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto
3
Na roladkach układamy 3 plastry sera. Można oczywiście dać więcej.
Krok 3 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto
4
Koncentrat pomidorowy rozmieszujemy z wodą oraz śmietaną, dodajemy sól, pieprz, wegetę oraz kostkę rosołową. Następnie tak przygotowanym sosem zalewamy roladki.
Krok 4 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto
5
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i zapiekamy 40 minut.
Krok 5 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto
6
Podajemy z ziemniakami i pieczarkami lub ulubioną surówką.
Krok 6 - Roladki schabowe zapiekane z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 13.06.2012 21:54
super wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak