Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 3/4 szkl
olej 5 łyżek
jajko 2 szt
mleko 10 łyżek
ananas w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasowe

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka natomiast ucieramy z cukrem na puch. Następnie do utartych żółtek dodajemy olej, mąkę oraz mleko, dokładnie całość ucieramy mikserem. Na samym końcu dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę o wymiarach 12x25 wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wylewamy ciasto. Ananasy osączamy z zalewy, a następnie kroimy w kostkę. Osączone ananasy wykładamy na wierzch ciasta, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak