Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
woda letnia 1 szkl
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
powidła śliwkowe 40 dag
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z powidłami

Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy wodę, wbijamy jajko oraz dodajemy szczyptę soli, zagniatamy elastyczne ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i szklanką wykrawamy krążki. Powidła śliwkowe łączymy z cukrem pudrem. Na każdy krązek ciasta nakładamy porcję nadzienia. Zlepiamy dokładnie brzegi pierożków. Następnie pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną lub oprószone cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.07.2012 14:57
pycha
Rafał10 13.06.2012 21:04
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak