Sposób przygotowania

Surowy boczek kroimy w bardzo drobna kostkę. Wrzucamy na patelnię i zostawiamy na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy z boczku wytopi się wystarczająca ilość tłuszczu, tak, aby mięsne skwareczki były w nim lekko zanurzone, całość zasypujemy drobniutko pokrojoną cebulą. Od czasu do czasu mieszamy, aż cebulka lekko się zeszkli (nie zrumieni!). Doprawiamy odrobiną Kucharka i pieprzu. Studzimy od czasu do czasu mieszając, żeby tłuszcz równomiernie połączył się ze skwarkami. Przekładamy do miseczek i gotowe. :)
Można dodać majeranku, jednak należy wtedy smalec szybciej zużyć :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !