Sposób przygotowania

2 łyżki masła rozgrzać w garnku, dodać mąkę, a gdy masa będzie jednolicie żółta, wlewać powoli wodę (2 szklanki) stale mieszając. Gotować 5 min. Sos przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić z ognia i rozmieszać z nim resztę masła. Jeżeli sos podaje się do ryby, zamiast wody lepiej użyć bulionu pozostałego po gotowaniu ryby. Ponadto sos podaje się do szparagów, brukselki i sałaty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny sos
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !