Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mielonego mięsa z cebulą

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
sól 1 szczypta
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mielonego mięsa z cebulą

Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć we folię spożywczą i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Formę do tarty natłuścić, wylepić ciastem dno oraz rant tarty. Nakłuć widelcem.

FARSZ:
1/2 kg mięsa mielonego,
7 dużych cebul,
słodka i ostra papryka,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

Mięso podsmażyć, doprawić solą, pieprzem oraz obiema paprykami. Cebulę pokroić w półtalarki, podsmażyć osobno. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Na ciasto wyłożyć mięso, na wierzch cebulę. Piec 35 min w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.01.2014 18:50
bardzo lubię tary:)
Iwusia 19.09.2013 23:27
wspaniały przepis :]
caralajna 12.02.2013 07:30
fajny pomysł, coś nowego z popularnych składników :)
Rafał10 13.06.2012 21:11
To musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak