Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jogurtowe z ryżem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opak
mąka 8 pełnych łyżek
ryż 1/2 szkl
olej do smażenia
jogurt naturalny 1 gęsty
twaróg 15 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jogurtowe z ryżem

Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Jajka rozmącić w jogurcie, dodać proszek, cukry i sól. Dosypać mąkę. Dodać twaróg rozgnieciony widelcem orz ryż. Wymieszać, kłaść łyżką na patelnie niewielkie porcje ciastka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z jogurtem naturalnym i konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.10.2013 10:38
pyszne placuszki
Iwusia 30.08.2013 23:00
nigdy takich jeszcze nie jadłam, będę musiała spróbować
caralajna 03.11.2012 07:09
wspaniałe, mniam
Mr. & Mrs. Sandman 28.08.2012 10:27
Będą wspaniałe na nasze niedzielne śniadanie :)
Angelika6 16.06.2012 22:22
pyszne
Rafał10 13.06.2012 21:13
muszę wypróbować przepis
iziona 13.06.2012 20:41
Super pomysł już robiłam z ryżem, ale całkiem inaczej
ewka1978 13.06.2012 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak