Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupa krewetkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 30 dkg
sos sojowy
oliwa
czosnek
kolendra
boczniaki 30 dkg
bulion warzywny 1 l
wieprzowina 30 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupa krewetkowa

Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać. Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 min, zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu przez 15 min.Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.09.2010 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak