Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pod beszamelową kołderką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 40 dag
krem balsamico
sos
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1,5 szklanki
sól do smaku
cukier brązowy 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pod beszamelową kołderką

Zielonym szparagom ułamuję zdrewniałe końcówki. Zalewam wrzątkiem sparzając je. Układam w naczyniu żaroodpornym. Przystępuję do zrobienia sosu. Na rondelku rozpuszczam masło. Wsypuję mąkę i smażę na złoty kolor. Wlewam mleko i mieszam z zasmażką. Następnie dodaje wszystkie przyprawy i na małym ogniu odparowuję mleko zagęszczając sos. Tak przygotowanym sosem polewam szparagi. Dodaję jeszcze sos balsamiczny. Szparagi wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekam około 20 minut. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 27.10.2012 23:35
świetnie wyglądają
wulkanxd 22.08.2012 12:59
super
wulkanxd 22.08.2012 12:59
super
Zoso 09.08.2012 23:04
lubię takie szparagi
caralajna 06.08.2012 09:07
wspaniałe, uwielbiam szparagi
ben-ka 16.06.2012 09:18
to jest to co bardzo lubię:)
Jolanta_P-S 16.06.2012 08:11
To coś dla mnie, ale pod beszamelem nie jadłam jeszcze.
Rafał10 13.06.2012 21:17
musi być pyszne,chyba wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak