Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z groszku zielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 500 g
włoszczyzna 200 g
woda 1 l
mąka 20 g
śmietana 100 g
masło 25 g
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
groszek konserwowy 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem z groszku zielonego

Z kości i warzyw ugotować wywar.Groszek z puszki odcedzić, pozostawić niewielką ilość w całości,resztę przetrzeć.Przetarty groszek połączyć z wywarem ,z mąką i masła sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą,dobrze wymieszać i zagotować. Żółtko rozprowadzić śmietaną, dodać niewielką ilość gorącej zupy wlać do zupy,dobrze wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 01.02.2013 11:51
uwielbiam zupy z zielonego groszku
Andysz 10.01.2013 11:30
mniammm mniam;]
ankaryba 20.06.2012 21:56
fajny :-)
Betka 14.06.2012 20:24
fajny krem;)
Rafał10 13.06.2012 21:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak