Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i cukrem i posiekać z masłem. Kiedy powstaną drobne grudki, dodać mleko i jajko i wyrobić ciasto. Odłożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę (można zostawić część ciasta, żeby ozdobić tartę na górze). Piec w temp. 180st przez 10-12 min do lekkiego zarumienienia.

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Podsmażyć razem (aż wyparuje woda z pieczarek). Szpinak posiekać (ja wolę potargać) na drobne kawałki i udusić na pozostałym maśle. Kiedy będzie miękki połączyć szpinak z pieczarkami z cebulką. Doprawić solą i pieprzem.

Farsz wyłożyć na ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną i zalać farsz (można też wcześniej wymieszać farsz z masą śmietanowo - jajeczną i dopiero wyłożyć na ciasto).

Ser camembert pokroić w kwadraty i poukładać na górze. Ja zrobiłam kratkę z ciasta a kawałki sera włożyłam w wolne przestrzenie między ciastem.

Zapiekać 35-40 min w temp. 180 st.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super musze zrobić cos takego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !