Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z truskawkami i wanilią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 20 dag
masło 10 dag
cukier puder 2 łyżki
jajko 1 sztuka
truskawki świeże 75 dag
dżem truskawkowy 1 mały słoik
cukier kryształ 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z truskawkami i wanilią

Masło posiekać z mąką, dodać jajko, cukier puder i szybko zagnieść. Uformować kulę i włożyć do lodówki na godzinę. Z truskawek usunąć szypułki, opłukać i osuszyć. Przekroić truskawki na połówki. Formę do tarty wylepić ciastem, ponakłuwać widelcem dość gęsto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Dżem wymieszać z cukrem i podgrzewać aż cukier się rozpuści. Na upieczonym i ostudzonym cieście, ułożyć truskawki wg uznania, a na górę wyłożyć przygotowany mus z dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.03.2013 14:16
pyszności, palce lizać
Rafał10 13.06.2012 21:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak