Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1|2 kg
cebula 1 sztuka
olej 40 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z pieczarkami

Kapustę wypłukać , odcisnąć , pokroić nożem.Zalać gorącą wodą . Gotować do miękkości.Cebulę obrać , posiekać . Pieczarki delikatnie przetrzeć wilgotną ściereczką, pokroić w paski . Rozgrzać w rondelku olej , dodać cebulę oraz pieczarki . Podsmażyć parę minut .Ugotowaną kapustę odcedzić , dodać do cebuli z pieczarkami.Wymieszać razem , doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 21:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak