Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 11 szt
szczypiorek 50 g
masło 70 g
bułka czerstwa 50 g
mleko 1,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
smalec 50 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane

Namoczyć bułkę w mleku,lekko odcisnąć. Ugotować na twardo 10 jaj.Po ostudzeniu przekroić wzdłuż razem ze skorupką. Wybrać ostrożnie treść jaja łyżeczką.Umyty szczypiorek drobno posiekać. Bułkę i jaja drobno posiekać lub zemleć w maszynce, dodać szczypiorek,przyprawy surowe jajo, wymieszać. Napełnić skorupki nadzieniem ugniatając łyżeczką,powierzchnię jaj zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 21.07.2012 19:35
pycha!
Andysz 20.07.2012 08:42
uwielbiam!
Betka 14.06.2012 20:24
,mmmmm lubię takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak