Sposób przygotowania

Wieczorem poprzedniego dnia opłukać fasolę, włożyć do garnka, a następnie zalać ją gorącą wodą i pozostawić do namoczenia. Następnego dnia odcedzić fasolę, wymienić wodę i gotować do miękkości. Cebule, jabłka i seler umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Da warzyw wlać 1,5 szklanki wrzątku i gotować do miękkości. Przestudzić i zmiksować. Do tego dodać koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek, sos sojowy oraz przyprawy: cząber, paprykę słodką i natkę pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i podgrzać. Ugotowaną fasolę odcedzić, zalać przygotowanym sosem, posypać tartym serem. Podawać na gorąco.
Przepis zaczerpnęłam z Poradnika Domowego, lekko zmieniłam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super musze zrobić cos takego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !