Sposób przygotowania

groszek opłukać czosnek i cebulę drobno posiekać a następnie zeszklić na rozgrzanej oliwie dodać groszek wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem zalać bulionem dodać sok z cytryny i gotować przez 10min. listki mięty opłukać i drobno posiekać,połowę groszku wyjąć z zupy a resztę zmiksować i wystudzić dodać śmietanę dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem oraz posiekaną miętą,wsypać odłożony groszek wymieszać i schłodzić w lodówce przez 2 godz.po wyjęciu podawać z listkami mięty i skórką z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super musze zrobić cos takego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam chłodniki, a taki z groszkiem smakowałby mi szczególnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Myślę, że jest pyszny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !