Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z szynki

4.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
masło 50 g
jajko 3 szt
chuda szynka 100 g
mąka 50 g
mąka ziemniaczana 20 g
pieczarki 100 g
SÓL, PIEPRZ, GAŁKA MUSZKATAŁOWA wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z szynki

Pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na maśle aż odparuje woda.Szynkę też drobno posiekać i wymieszać z pieczarkami.Odstawić.Mleko przegotować z przyprawami.W garnku stopić masło,dodać mąki i wymieszać dokładnie,wlać gotujące się mleko,mieszając zagotować.Zdjąć z ognia,wlać żółtko,potem następne,ciagle mieszając.Włożyć szynkę.Z białek ubić pianę,dodać do masy i wymieszać.wlać masę do wysmarowanego masłem naczynia zaroodpornego,włożyc do piekarnika na 200 stopni na ok 15-30 min,az sie zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.02.2013 00:24
lubię
Margo1 24.10.2012 08:47
ekstra
Agnik 31.08.2011 15:34
super
Joanna108
Joanna108 04.12.2010 17:08
Oryginalne i warte wypróbowania.
mehia 07.10.2010 19:47
zrobiłam Pyszne jest :)
mehia 07.10.2010 19:45
ciekawe :)
usmiech 04.09.2010 20:47
musi być smaczne
zoha1234567890
zoha1234567890 19.07.2010 12:41
fajny przepis:)
sylwiachmiel 09.07.2010 08:28
brzmi apetycznie,
iwa643 09.07.2010 06:51
Bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak