Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowy sos pieczarkowo-serowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
Bulion grzybowy 1 szklanka
śmietana 200 ml
serek topiony śmietankowy 100 g
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kremowy sos pieczarkowo-serowy

Kroki postępowania

1
pieczarki kroimy w grube plastry, dusimy je na maśle z odrobiną soli, w razie potrzeby podlewając bulionem
Krok 1 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto
2
do grzybów dodajemy śmietanę, a gdy się zagotuje serek śmietankowy, dokładnie mieszamy, żeby serek dobrze się rozpuścił
Krok 2 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto
3
można podać np z makaronem, kluskami śląskimi lub plackami ziemniaczanymi
Krok 3 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 16.06.2012 19:23
dobre
sylwia / sytofala 13.06.2012 22:36
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak