Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wafelki ryżowe z jajecznicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
masło 2 lyzki
sól
pieprz
szczypiorek
wafelki ryżowe

Przepis i sposób przygotowania na: wafelki ryżowe z jajecznicą

Na patelni rozpuszczamy masło. Do miseczki wybijamy jajka, przyprawiamy pieprzem i solą. Roztrzepujemy. Masę jajeczną wylewamy na rozpuszczone masło na patelni i smażymy ok. 1-2 minut, ciągle mieszając. Jajecznice układamy na wafelkach ryżowych, posypujemy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Najlepsze są na ciepło, zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.06.2012 23:02
fajne
aginaa 13.06.2012 18:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak