Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 1 szklanka
jaja 2 sztuka
marchewka 2 sztuka
mięso mielone 1 kilogram
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut. Ryż gotujemy ok 10 minut.Ścieramy marchew na tarce. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, dodajemy przeciśnięty czosnek, jajka i przyprawiamy. Zwijamy gołąbki. Liśćmii, które ulegną uszkodzeniu wykładamy żaroodporne naczynie i na nich układamy gołąbki. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i zalewamy gołąbki. Naczynie przykrywamy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1-1,5 godz.Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 05.05.2013 09:35
uwielbiam gołąbki
Monika-twin 14.06.2012 06:57
Pyszne gołąbki, na pewno! Fajny przepis!
Rafał10 13.06.2012 21:28
mmm pychaa:>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak