Sposób przygotowania

Na patelni wrzucam pokrojoną cebulę. Dodaję mięso mielone z czosnkiem i wszystko wspólnie podsmażam. Por kroję w paski i sparzam wrzątkiem. W naczyniu żaroodpornym układam warstwę mięsa smażonego z cebulą i czosnkiem - wsypuję całą zawartość patelni wraz z sokami. Wlewam keczup i mieszam. Farsz mięsny posypuję sparzonym porem. Przysypuję surowym ryżem tworząc ostatnią warstwę. Całość zalewam wrzącym bulion zrobionym na dwóch kostkach rosołowych. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekam przez kilkanaście minut, aż ryż wchłonie cały bulion. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm pychaa:>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !