Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe naleśniki z aronią, rodzynkami i twarożkiem
Przepis na:
- słodki deser
- naleśniki z aronią
- sycący obiad na słodko
CIASTO:
1. Jajka wbijamy do miski, rozbijamy trzepaczką, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką.
2. Smażymy naleśniki na delikatnie natłuszczonej oliwą rozgrzanej patelni.
NADZIENIE:
1. Aronię rozcieramy blenderem, ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy (cukru możemy dodać więcej - według upodobań).
2. Na każdy naleśnik nakładamy dużą łyżkę nadzienia, smarujemy i składamy. Gotowe naleśniki smażymy na delikatnie natłuszczonej oliwą patelni lub w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut (naczynie możemy wysmarować delikatnie oliwą).
3. Podajemy posypane cukrem pudrem.