Sposób przygotowania

CIASTO: Jajka wbijamy do miski, rozbijamy trzepaczką, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką. Smażymy naleśniki na delikatnie natłuszczonej oliwą rozgrzanej patelni.

NADZIENIE: Aronię rozcieramy blenderem, ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy (cukru możemy dodać więcej - według upodobań). Na każdy naleśnik nakładamy dużą łyżkę nadzienia, smarujemy i składamy. Gotowe naleśniki smażymy na delikatnie natłuszczonej oliwą patelni lub w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około 20 minut (naczynie możemy wysmarować delikatnie oliwą). Podajemy posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm pychaa:>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    lara

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Ekstra naleśniki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !