Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowo-śmietankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
Czekolada tabliczka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowo-śmietankowy

Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier oraz żółtka.Dosypujemy stróżkiem mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Mieszamy dokładnie łyżką. Surowe ciasto przelewamy w tortownicę.Pieczemy Ok.1 godziny w temp.180s.c Krem do tortów śmietankowy ubijamy na sztywno.Smarujemy nim ciepły biszkopt. Na wierzch posypujemy startą czekoladą tworząc serce.Podajemy na chłodno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak