Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w omlecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 400 g
jaja 4
olej do smażenia
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w omlecie

Szparagi dokładnie myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do czasu aż będą miękkie. Jaja ubijamy z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy jajka. Smażymy około 10min tak, by spód był zarumieniony a wierzch ścięty. Szparagi odsączamy z wody, kładziemy na połowie omletu, składamy omlet a wierzch posypujemy koperkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.06.2012 20:45
mniam mniam;)
Rafał10 13.06.2012 17:26
bardzo ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak