Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
por (biała część) 1
jabłka 3
sól do smaku
oliwa 4 łyżki
pieprz do smaku
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona surówka

Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kosteczkę. Pora kroimy w pół talarki. Kapustę czerwoną gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Następnie drobno ją szatkujemy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek i doprawiamy według smaku solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.03.2013 20:41
mm smaczne!!!!
reniatka 16.07.2012 10:51
smakowita
Andysz 14.06.2012 20:47
ekstra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak