Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50-70 dag
pomidory krojone z puszki 200 g
wino czerwone wytrawne 200 ml
papryka czerwona 1 szt
ser feta 10 dag
cebula biała 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
wywar z kurczaka 200 ml
bazylia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe z fetą

Kroki postępowania

1
Mięso porcjujemy na plastry,rozbijamy i nacieramy solą i pieprzem.Na każdym układamy kawałek papryki,fetę i obsypujemy ziołami.Spinamy wykałaczkami.
Krok 1 - Wołowe z fetą foto
2
Cebule zeszklić na łyżce oleju.Dodajemy przecier pomidorowy,zalewamy winem i rosołem.
Krok 2 - Wołowe z fetą foto
3
Roladki obsmażamy chwilę i układamy na sosie,dodajemy pomidory z puszki. Dusimy w piekarniku w 100 C, pod przykryciem około 90 minut.Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Wołowe z fetą foto
4
Świetnie smakują z makaronem wstążki.
Krok 4 - Wołowe z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.09.2012 10:17
ooo dawno nie jadłam tak zrobionego mięska :)
Ewa6274879 13.06.2012 23:00
super, na pewno kiedyś takie zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak