Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chatka Baby Jagi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 6 łyżka
masło 15 dag
kakao 2 łyżka
herbatniki 4 opakowanie
czekolad 25 g
wiórki kokosowe 25 g
twaróg 75 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Chatka Baby Jagi

Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy ser, miksujemy. 1/3 sera mieszamy z kakao i posiekaną drobno czekoladą, resztę sera mieszamy z ulubionym aromatem. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy prostokąt z herbatników (3x6), smarujemy herbatniki masą kakaową. Układamy drugą warstwę herbatników i smarujemy masą białą (więcej kładziemy na środek). Podnosimy folię z obu stron i składamy "chatkę", zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Wyjmujemy z folii, oblewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 14.06.2012 19:12
koniecznie muszę zrobić
Rafał10 13.06.2012 17:27
ale ekstra! Superaśny ten przepis :)
Ankha 13.06.2012 16:11
Ojej,smak z lat dziecięcych:)
daria2911 13.06.2012 15:55
super, koniecznie wypróbuję
gosia47-47 13.06.2012 14:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak